UVV met junioren in de overgangsklasse

UTRECHT - UVV wil komend seizoen met negen junioren uitkomen in de overgangsklasse. De Utrechtse club had na de degradatie uit de hoofdklasse afgelopen seizoen de grootste moeite om een team bij elkaar te krijgen.
Dat noodzaakte de clubleiding om een beroep te doen op het eerste junioren team, dat afgelopen seizoen derde werd in de hoofdklasse A. Van de negen spelers hebben er zeven toegezegd. Twee twijfelen nog.
Naast de negen komen vier spelers van buitenaf de club uit de Domstad versterken. Zes spelers maken de overstap vanuit het tweede team.
"Voor UVV is het zeer belangrijk om vanuit eigen jeugd in de toekomst weer een ijzersterk team te hebben. Daarvoor zijn in de afgelopen jaren goede opleidingsprogramma's gestart. Het is natuurlijk bijzonder jammer dat ons team niet meer in de hoofdklasse zit, maar het biedt ons nu wel volop kansen om de jeugd van de eigen club een eigen plek te geven", zo meldt Merijn van Elsäcker, voorzitter van UVV.

ERVAREN COACH

UVV zal geleid worden door Folkwin Lautenslager. De 42-jarige docent Lichamelijke Opvoeding en Rekenen is gewend om met jonge spelers te werken. Hij is al negen jaar de coördinator van de KNBSB Winter Talent School. Hij was eerder coach bij ADO, Neptunus/Tridents, Bixie Baseball Academy in Eindhoven en bij Orioles in Bergschenhoek.
"Ik ga bijzonder graag aan de slag bij UVV. Er staat een brede selectie met veel UVV-jongens waarvan een groot deel uit de talentvolle jeugdafdeling komen. Een aantal van die jonge jongens ken ik al vanwege hun jarenlange deelname aan de KNBSB Winter Talent School die elk jaar hier in Utrecht georganiseerd wordt. Nu krijg ik de kans om een heel seizoen met deze jongens aan de slag te gaan. Voor de meesten in de selectie is de overgangsklasse een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit om met hen het proces in te gaan om de overstap naar dit niveau zo goed mogelijk te maken. Met enthousiasme en toewijding als hoofdingrediënten van dat proces in combinatie met de al aanwezige kwaliteiten van eenieder ben ik ervan overtuigd dat we een mooi seizoen tegemoet gaan. We gaan dus met zijn allen hard aan de slag met dit nieuwe jonge team van UVV", aldus Lautenslager.

SELECTIE

Nieuw: Sean Wout (HCAW), Etienne van Tielraden (Red Caps), Daan Jansen (Quick), Jerry Zonneveld (Quick); vanuit UVV2: Jeffrey Dunlock, Jelle Rijssemus, Lynell Koolman, Rody Tiwon, Menno van Dommelen en Hugo ter Steege; en vanuit de junioren: Amar van Zwieten, Thomas Cozijnsen, Marvin Jakobus, Jaimy Jonas, Marijn Loman, Joep van Megen en Duarte Wouters. Jeremy Jonas en Timme Koster twijfelen nog.

BEGELEIDING

Folkwin Lautenslager (hoofdcoach), Peet van der Bom en Harold Wout (assistenten), Jeff Delfina en Ritchie Daal (trainers)