KNVB wil Den Hartog vijf duels schorsen, GVVV niet akkoord

VEENENDAAL - De tuchtcommissie van de KNVB wil GVVV-er Wilco den Hartog voor vijf duels schorsen, na zijn rode kaart van afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. De verdediger van de Veenendalers zou IJsselmeervogel Ali Akla een kopstoot hebben gegeven. In het rapport van scheidsrechter Van der Laan staat dan den Hartog 'gewelddadige handeling, buiten een duel om de bal' heeft uitgevoerd.
GVVV gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel. De club stelt dat Den Hartog zich op geen enkele manier schuldig heeft gemaakt aan de omschreven overtreding. Datzelfde liet Den Hartog zaterdag ook al aan RTV Utrecht weten.
Den Hartog is overigens wel geschorst voor de eerstkomende competitiewedstrijd, tegen koploper Katwijk. Daarna mag hij, hangende het onderzoek, weer spelen.
GVVV-trainer Niek Oosterlee, die door Van der Laan werd weggestuurd omdat hij de arbiter een thuisfluiter had genoemd, is (nog) niet geschorst. Hij moet binnen drie dagen een schriftelijke verklaring indienen bij de KNVB. GVVV, Wilco den Hartog en trainer Niek Oosterlee zijn niet beschikbaar voor reacties gedurende het onderzoek.

Wilco den Hartog reageert direct na de wedstrijd op zijn rode kaart