DOVO kan Kivuvu inzetten tegen Capelle

VEENENDAAL - DOVO kan zaterdag in de inhaalwedstrijd in de derde divisie tegen Capelle beschikken over Dominque Kivuvu (zie foto). De KNVB heeft de oud-prof speelgerechtigd verklaard. De andere nieuwe aanwinst, Utrecht Joey Godee, is zaterdag sowieso nog niet inzetbaar. De Veenendaalse nummer acht van de Derde divisie speelt thuis tegen Capelle, dat 17e en voorlaatste is.

DIPJE

DOVO zit na een goede fase, waarin de derde plaats zelfs even binnen bereik kwam, in een dipje. Uit de laatste drie duels haalden de mannen van Gert Kruys slechts één punt.. "Een beetje ongelukkig", noemt Kruys dat. "Tegen VVOG speelden we niet slecht en kwamen zij twee over de middenlijn, en ook tegen Scheveningen hadden we niet hoeven te verliezen." Schevningen maakte afgelopen zaterdag in de extra tijd de winnende 2-3.

BLESSURES

Behalve over de niet speelgerechtigde Godee zijn tegen Capelle ok de gebroeders Patrick niet inzetbaar. Verdediger Enrico kampt met een enkelblessure. Topscorer Joshua is twee weken uitgeschakeld met een hamstringblessure.

CAPELLE

Capelle maakt een slecht seizoen door. De groen-witten staan voorlaatste en dat kostte trainer Winand van Loon zijn baan. Onder zijn opvoler Ron Timmers moet de ploeg, die uit de laatste vijf duels maar twee punten haalde, degradatie afwenden. Een waarschuwing voor DOVO: Capelle haalt dit seizoen in uitwedstrijden meer punten dan op het eigen Slot.

HISTORIE

DOVO en Capelle speelden pas vier keer eerder een competitieduel tegen elkaar op Panhuis. Capelle won twee keer, DOVO één keer. Die ene zege was op 13 december 1997, de laatste keer dat Capelle bij DOVO op bezoek kwam.

LIVE

De wedstrijd DOVO - Capelle is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.