Taai Excelsior lastige klus voor IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels wacht nog altijd op de eerste zege van 2018. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg spelen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, dat in de Tweede divisie tiende staat. IJsselmeervogels is twaalfde.

AFWEZIGEN

Bij IJsselmeervogels ontbreken de geschorsten Gevéro Markoiet en Christiaan van Hussen en de geblesseerde spits Berry Powel. Op de bank zit vierde doelman Lammert-Geert Heek. Nadat tweede doelman Raymon van Emmerik zijn hand brak, is namelijk ook derde doelman Jan van Willige een paar weken uitgeschakeld. Hij heeft zijn neus gebroken. "Voor de winterstop hadden we ruime keuze. Nu zijn Grot en Merraki vertrokken en wordt de spoeling dun", zegt trainer Willem Leushuis.

RIJSDIJK

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis is ook het duel tussen Willem Leushuis en zijn voormalige pupil Jeroen Rijsdijk. Rijsdijk was speler van IJsselmeervogels in de eerste periode dat Leushuis op de Westmaat werkte en speelde later ook onder Leushuis bij ASWH. Bij die club werd hij ook assistent van zijn tegenstander van zaterdag.

EXCELSIOR MAASSLUIS.

De ploeg uit Maassluis is weliswaar middenmoter, maar al jaren erg moeilijk te verslaan. Alleen koploper Katwijk kreeg tot dusver minder tegentreffers. Daar staat tegenover dat alleen AFC dit seizoen minder doelpunten maakte dan Excelsior Maassluis, dat zeven keer eerder te gast was op de Westmaat. Vier keer wonnen de Vogels, twee keer Excelsior. De laatste ontmoeting, in 2004, eindigde in 0-1 door een treffer van de destijds 20-jarige Kevin Vink, die zaterdag als 33-jarige waarschijnlijk weer een basisplaats heeft.

LIVE

De wedstrijd IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis is zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.