Een Berg Sport: "FC Utrecht kan PEC Zwolle van de mat spelen"

UTRECHT - Aan de vooravond van FC Utrecht - PEC Zwolle blikken analist Gert Kruys en oud FC Utrecht-doelman Jan Willem van Ede vooruit. Verder discussiëren ze over doelman David Jensen.

PEC ZWOLLE

"PEC is net als FC Utrecht een aanvallende ploeg", zegt Kruys. "En als FC Utrecht de ruimte krijgt, kunnen ze PEC oprollen." Van Ede sluit zich daarbij aan. "Winnen van PEC is zeker mogelijk." Zowel Kruys als Van Ede verwacht niet dat de perikelen rond het mogelijke vertrek van assistent-trainer Dwight Lodeweges naar Oranje invloed zal hebben op het spel van de Zwollenaren.

JENSEN

Gert Kruys was woensdag tijdens FC Utrecht - Sparta kritisch op David Jensen. "Een geweldigde keeper voor FC Utrecht, maar twijfelend bij stilstaande momenten en hoge voorzetten." Van Ede pareert dat. "We leiden in Nederland meevoetballende keepers op. Daardoor moeten we keepers die ballen kunnen tegenhouden uit het buitenland halen. Ik vind Jensen een topper."

KLICH

Over de nieuwe Poolse aanwinst Mateusz Klich zijn de heren het wel eens. "Een topper, die zeer waardevol gaat zijn voor FC Utrecht." Dat er vragen waren over het feit dat hij als uitblinker werd gewisseld tegen Sparta, begrijpen de Utrecht-coryfeeën. Maar de wissel zelf begrepen ze ook. "Hij heeft bij Leeds een half jaar amper gespeeld. Dat kun je niet verwachten dat hij na twee weken al weer 90 ,minuten aan kan."

ODE

De Ode van Korneel gaat tenslotte over de eerste zege van FC Utrecht onder Jean Paul de Jong.

Gert Kruys en Jan Willem van Ede blikken vooruit op FC Utrecht - PEC
"David Jensen is een prima keeper voor FC Utrecht"
De Ode van Korneel