VVIJ zet John van Loen aan de kant als hoofd jeugdopleiding

IJSSELSTEIN - John van Loen is door VVIJ uit IJsselstein aan de kant gezet als hoofd jeugdopleidingen. Van Loen maakte deze week bekend tot het eind van het seizoen aan de slag te gaan als interim-trainer van zaterdagclub SVL uit Langbroek. Het bestuur vindt dat de oud-voetballer beide functies niet kan combineren.
In december gaf Van Loen aan vanaf volgend seizoen hoofdtrainer te worden van VVZ'49. "Omdat zowel VVZ'49 als SVL zaterdagclubs zijn, is het bestuur van VVIJ van mening dat de functie van hoofdtrainer bij deze clubs niet te combineren is met Van Loens functie als hoofd jeugdopleidingen", zegt de club in een verklaring.
"Ons inziens is het belangrijk dat het hoofd jeugdopleidingen trainingsavonden en de zaterdag vrij houdt voor de jeugdteams van VVIJ", vindt het bestuur. "Wij zijn John dankbaar voor de basis die hij heeft neergezet voor het nieuwe technisch beleidsplan en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdagingen."

DE DRUPPEL

Tegen het
heeft Van Loen verbaasd gereageerd. "Zij denken dat ik me niet helemaal kan focussen op VVIJ, omdat ik trainer ben van SVL en volgend seizoen van VVZ'49. Weet je, ik ben zes dagen in de week bij VVIJ. Dat ik deze week bij SVL tekende, was schijnbaar de druppel voor het bestuur. Ik heb er veel energie ingestoken en heb voorgesteld om het nog een half jaar aan te kijken. Dit is een besluit zonder na te denken over de consequenties", aldus de voormalig spits van FC Utrecht en het Nederlands elftal.