Veerkrachtig Eemdijk pakt winst in doelpuntenfestijn

EEMDIJK - Eemdijk heeft een belangrijke overwinning geboekt in de hoofdklasse B. De Eemdijkers kwamen tot drie keer toe op achterstand, maar toonden veerkracht en vochten zich keer op keer terug, resulterend in drie gelijkmakers. Drie minuten voor tijd bracht een geweldig afstandsschot van David van de Groep beslissing in het duel, waardoor Eemdijk met 4-3 wist te winnen.
Veel tijd was er niet nodig om de wedstrijd tot ontbranding te laten komen. Na negen minuten was het Siver Abdulrahman die de eerste kans van de Amsterdamse gasten tot een doelpunt kon promoveren door de bal bij de tweede bal binnen te knikken. Eemdijk deed gelijk wat terug na de vroege achterstand: een kopbal van Jasper Bolland bracht de stand weer in evenwicht. Na een half uur pakte Ajax opnieuw de voorsprong: Kenneth Misa-Danso tekende voor de 1-2 voorsprong. Vlak daarna was het opnieuw Eemdijk dat toesloeg: notabene oud Ajax-speler Deen van Embricqs bepaalde de stand op 2-2.
Na de thee pakten de amateurs van Ajax voor de derde keer de voorsprong via een treffer van Berry van 't Land. Niet lang daarna kwam de ploeg van Eemdijk-trainer Patrick Loenen alweer langszij. Maikel de Harder nam de 3-3 voor zijn rekening. In een heetgebakerde slotfase werd de thuisploeg flink teruggedrongen, wat resulteerde in een aantal kansen voor Ajax. In de 87ste minuut kwam Eemdijk voor het eerst op voorsprong in het duel. Op aangeven van invaller Jan de Graaf was het David van de Groep met een geweldig afstandsschot buiten het strafschopgebied.
9' Siver Abdulrahman [0-1]
12' Jasper Bolland [1-1]
29' Kenneth Misa-Danso [1-2]
37' Deen van Embricqs [2-2]
53' Berry van 't Land [2-3]
58' Maikel de Harder [3-3]
87' David van de Groep [4-3]
Eemdijk heeft na de inhaalwedstrijd 29 punten in de hoofdklasse B.
Voor alle uitslagen uit de hoofdklasse kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Matchwinner David van de Groep (Eemdijk): "Wedstrijd schommelde op en neer"
Trainer Patrick Loenen (Eemdijk): "Het was een foutenfestival"