Goudhaantje Chiazor schenkt IJsselmeervogels broodnodige overwinning

© Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft het duel met Excelsior Maassluis met 1-0 gewonnen. Zes minuten voor tijd was het Dylan Chiazor die beslissing bracht in het duel dat lange tijd leek af te stevenen op 0-0. Chiazor scoorde met een prachtige knal van afstand.
Na vier minuten kreeg Robbert Olijfveld al een goede kans om de openingstreffer op het scorebord te zetten, maar zijn inzet werd gekeerd. Waar IJsselmeervogels het betere van het spel had in de eerste helft resulteerde dit nog niet in een treffer. Zes minuten voor tijd bracht de 20-jarige Chiazor uitkomst voor de Rooien. Met een geweldig afstandsschot wist hij Excelsior Maassluis-doelman Van Leeuwen te verschalken. Na de openingstreffer was de ban gebroken en kreeg de ploeg van trainer Willem Leushuis nog diverse kansen om de score te verdubbelen. Zo leek Ali Akla te tekenen voor de 2-0, maar zijn treffer werd afgekeurd.
'84 [1-0] Dylan Chiazor
Het is pas de eerste competitieoverwinning voor IJsselmeervogels in het jaar 2018. De formatie staat na de zege op de twaalfde plaats in de tweede divisie. Volgende week treft de ploeg het Lienden van Hans Kraay jr.

Matchwinner Dylan Chiazor: "Ik had ook de 2-0 moeten maken"
IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis: "Dik verdiende zege"