FC Utrecht vindt aansluiting bij PEC

UTRECHT - FC Utrecht heeft dankzij de tweede overwinning op rij weer aansluiting gevonden met de subtop in de eredivisie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong versloeg PEC Zwolle met 2-1 en nadert de nummer vijf op de ranglijst tot op één punt.
PEC had zich woensdag hersteld van een serie van drie nederlagen met een zege op Heerenveen, maar in Stadion Galgenwaard maakte het team van John van 't Schip de hoge positie op de ranglijst niet waar. Met name voor rust was het Zwolse verweer zwak. FC Utrecht, met Sander van de Streek in de plaats van Cyriel Dessers, kwam na 17 minuten op een 1-0-voorsprong. Gyrano Kerk schoot van dichtbij raak op aangeven van Van de Streek. Vijf minuten later was het al 2-0. Doelman Diederik Boer kon nog redding brengen op een inzet vam Mark van der Maarel, maar hij tikte de bal voor de voeten van Zakaria Labyad die uit een moeilijke hoek raakschoot.
Zwolle drong na rust iets meer aan, maar de beste kansen vielen aan de andere kant waar met name Yassin Ayoub en Mateusz Klich verzuimden de voorsprong uit te breiden. Pas diep in blessuretijd werd het nog 2-1. Mustafa Saymak benutte een strafschop.
PEC heeft 39 punten, net zoveel voorlopig als nummer vier Feyenoord. Utrecht volgt met 38 punten.

David Jensen: "Terug op het niveau van begin van het seizoen"
Sean Klaiber: "Ik ben denk ik onvoorspelbaar voor de tegenstander"
Jean-Paul de Jong: "We zijn het nooit kwijt geweest"