Snoek geklopt in eindsprint op Coolste Baan

PROVINCIE UTRECHT - Robin Snoek uit Abcoude kwam zaterdag als tweede over de finish tijdens de marathon in het Olympisch Stadion. In de eindsprint moest de marathonschaatser zijn meerdere erkennen in Arjan Stroetinga. Voor Snoek was het zijn beste resultaat in een wedstrijd om de KPN Marathon Cup.
Evert Hoolwerf reed een sterke wedstrijd op de Coolste Baan van Nederland en deed goed werk voor zijn ploeggenoot Stroetinga. Hoolwerf zelf eindigde als 9e in Amsterdam. Regiogenoten Bart Hoolwerf uit Eemdijk(14e), Stefan Wolffenbuttel uit Nigtevecht (25e) en Niels Immerzeel uit Wilnis(26e) reden de wedstrijd allemaal uit. Tijs van der Steen en Willem Hoolwerf moesten de tijd vroegtijdig staken.
In het klassement staat Evert Hoolwerf op de vierde plaats. Hij staat met nog twee wedstrijden te gaan op 211,3 punten. De eerste twee plaatsen lijken uitzicht voor de schaatser uit Eemdijk, maar nummer drie Robert Post is nog wel in te halen. Post heeft 226 punten. Robin Snoek staat net buiten de top 10, op plek 11.