Korrel wint Grand Slam Parijs

NIEUWEGEIN/HOUTEN - Judoka Michael Korrel heeft de Grand Slam in Parijs in de categorie tot 100 kilogram gewonnen. De tegenstander van Korrel in de finale moest verstek laten gaan vanwege een knieblessure. Korrel is de nummer 1 van de wereld in zijn gewichtsklasse.
De judoka uit Vianen kende een makkelijke start in Parijs. In de eerste ronde was hij vrij. Vervolgens won hij van Lasha Taveluri uit Georgië, Mikita Sviryd uit Wit-Rusland en Zlatko Kumric uit Kroatië.
"Ik was helemaal klaar voor de finale dus het is wel gek", laat Korrel aan RTV Utrecht weten. Korrel kijkt ook al vooruit naar het EK en WK. "Ik hoor daar gewoon bij en dat laat deze prestatie ook zien. Ik ga daar voor medailles, maar het niveau is echt enorm hoog in mijn gewichtsklasse."
In de categorië tot 90 kilogram kwam Noël van 't End uit Houten in actie. Hij verloor van Donghan Gwak uit Zuid-Korea, de uiteindelijke winnaar.