Dijkstra: "Zaalhockey op de Winterspelen? Wat mij betreft wel"

UTRECHT - Bondscoach Marieke Dijkstra vindt het geen gek idee om zaalhockey ooit onderdeel van de Olympische Winterspelen uit te laten maken. Dat zegt zij in gesprek met RTV Utrecht, naar aanleiding van een uitspraak van oud-tophockeyer Jacques Brinkman.
Brinkman stelt dat de sport prima past op de Winterspelen, mede door de uitverkochte finale tussen Nederland en Duitsland. Bondscoach Dijkstra is het daar wel mee eens. "Als echte liefhebber vind ik dat een goed plan. Of het realistisch is weet ik niet, maar wat mij betreft wel. Ik ben blij dat Jacques het roept en ik zal dat dan ook doen."
Dat zaalhockey aan populariteit wint, lijkt buiten kijf te staan. Tijdens de verloren EK-finaletegen Duitsland werd er voor een vol huis gespeeld. "Er zat ruim 8.000 man publiek, een groot gedeelte met Duitse vlaggetjes, maar ook plukjes oranje. De afgelopen jaren is zaalhockey aan populaire aan het winnen in Nederland. In Duitsland is het al jaren groot, dit is echt een hockeyland. Het is daarom ook mooi dat het toernooi hier gehouden is. Je weet dan zeker dat de tribunes helemaal gevuld zijn", sluit de Utrechtse af.

Marieke Dijkstra in gesprek met Rick van Manen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.