"4,2 miljoen voor Vuelta, ploegenpresentatie en tijdrit in Utrecht"

UTRECHT - De gemeente en provincie Utrecht willen 4,2 miljoen euro uittrekken voor de start van de Vuelta in 2020. De ploegenpresentatie en eerste etappe, een ploegentijdrit, moeten in Utrecht plaatsvinden, gevolgd door twee etappes door Brabant. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De krant baseert zich op een haalbaarheidsonderzoek dat per ongeluk korte tijd online heeft gestaan.
De provincie Brabant wil bijna 1 miljoen euro uittrekken voor de Vuelta-start, blijkt het het document. Daarnaast moet 1,25 miljoen komen van de gemeenten Breda en Den Bosch. Het totale budget van de Vuelta-start is 14,9 miljoen euro. Het resterende bedrag moet worden opgehoest door private partijen.
De toewijzing van de start van het evenement moet nog plaatsvinden. De gemeente Utrecht zegt volgende week met meer informatie te komen over de Vuelta. Het Business Peloton Utrecht (BPU), dat lobbyt voor de start van de wielerronde in 2020, zegt niet verrast te zijn door de genoemde bedragen. "Als BPU laten we nu eerst de politieke bal het werk doen. Fingers crossed", aldus Cor Jansen namens het BPU.
Utrecht haalde in 2010 al een Giro-etappe binnen en 2015 de start van de Tour de France.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.