IJsselmeervogels - FC Lienden: pikant duel voor Van den Meiracker

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bijzonder pikant, zaterdag in de Tweede divisie het duel tussen IJsselmeervogels en FC Lienden. Dat heeft niets te maken met de clubs of met de trainers, maar wel met de spits van FC Lienden. Danny van den Meiracker, die jarenlang voor Spakenburg speelde, staat zaterdag tegenover de club waar hij volgend seizoen de doelpunten voor moet maken.
Scoren deed hij voor Lienden dit seizoen al 14 keer, en daarmee ligt hij zes doelpunten voor op topscorer Robert Olijfveld van de Vogels. De man die vorig jaar veel scoorde, Berry Powel, miste door blessures veel wedstrijden en staat op vier. Powel miste zaterdag de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis maar is weer fit, laat trainer Willem Leushuis weten.
Bij de Vogels keert ook Christiaan van Hussen terug, hij was geschorst. Gevéro Markiet is nog wel geschorst. Tweede en derde doelman Raymon van Emmerik en Jan van Willige zijn geblesseerd.
IJsselmeervogels won eerder dit seizoen in Lienden met 3-0, waarna Lienden-trainer Hans Kraay jr. de Vogels direct tot titelkandidaat bestempelde. Met de 12e plaats die IJsselmeervogels op dit moment bezet zit dat er niet meer in. Voor Lienden, dat tiende staat, geldt hetzelfde als voor de Vogels: in het restant van het seizoen genoeg punten pakken om niet in de problemen te komen.
IJsselmeervogels - FC Lienden is zaterdag live te volgen bij Radio M Utrecht.