Willem Janssen komt even thuis bij Roda JC

UTRECHT - Willem Janssen gaat drie keer per seizoen op bezoek bij een oude club. De aanvoerder van FC Utrecht speelde voor VVV, Roda JC en FC Twente. "Maar Roda JC is de speciaalste club, daar ben ik volwassen geworden", zegt Janssen, die in totaal vier seizoenen voor de tegenstander van komende zondag uitkwam.
"Ik heb daar vier succesvolle jaren gehad, waarin we altijd linkerrijtje speelden", zegt Janssen. "Het gaat me ook wel aan het hart dat het nu sportief zoveel minder gaat." Roda JC - FC Utrecht is ook voor de familie een pikante wedstrijd. "Mijn hele schoonfamilie bestaat uit Roda-supporters."
Al gaat het dan sportief gezien minder goed met Roda, in Kerkrade zijn de Limburgers voor FC Utrecht een lastige tegenstander. "Veel clubs hebben het daar moeilijk, dat komt misschien wel door die lange busreis", zegt Janssen, die vorig seizoen al in de tweede minuut scoorde in Kerkrade. "Die goal werd ten onrechte afgekeurd. Jammer, want zo'n vroege treffer kan je daar goed gebruiken", zegt Janssen. Roda JC - FC Utrecht eindigde vorig jaar in 0-0.
Vrijdag stapte Janssen met een bebloed linkerbeen van het trainingsveld. "Bloed aan de paal", lachte de captain. "Dat moeten we zondag ook hebben. We moeten voortborduren op de afgelopen twee duels. En over dat bebloede been hoef je je geen zorgen te maken. Een paar schrammetjes, niks aan de hand."
Roda JC - FC Utrecht begoint zondag om half 1 en is live te volgen op Radio M Utrecht."

Willem Janssen: "Voortborduren op de afgelopen goede wedstrijden"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.