Een Berg Sport: "Een fitte Ruud Boymans kan van waarde zijn voor FC Utrecht"

PROVINCIE UTRECHT - In een Berg Sport kon men natuurlijk niet heen om de terugkeer van Ruud Boymans bij FC Utrecht. De aanvaller bereidt zich met een personal trainer voor om in maart fit aan te sluiten bij Jong FC Utrecht en daarna de hoofdmacht van de club.

KALE KOPPEN NIET TE STOPPEN

Het woord fit is daarbij cruciaal volgens oud-speler Johan de Kock, "Als hij fit is en wedstrijd ritme opgedaan heeft dan kan het, maar het is natuurlijk heel lang geleden dat hij fit is geweest." De Kock is dan ook enigszins sceptisch. "In zijn vorige periode bij FC Utrecht miste hij ook veel wedstrijden door blessures." Gert Kruys ziet wel meerwaarde in een terugkeer van de spits. "Hij kan natuurlijk enorm goed koppen. Iets wat men nu mist bij FC Utrecht. Hij zou een goede pinch-hitter zijn." De fans zien een terugkeer van de markante voetballer wel zitten. "De supporters praten op Internet alsof hij er al bij is. Als hij het kan afdwingen heb ik hem er graag bij", aldus huisdichter en FC Utrecht-supporter Korneel Evers.

WILLEM 'BARESI' JANSSEN

Gert Kruys analyseert verder de kwaliteiten van verdediger Willem Janssen. De aanvoerder wordt steeds meer van waarde voor de club. "Willem heeft een geweldig overzicht en ontwikkeld zich spectaculair. Net al Johan (De Kock, red.) is hij omgeschoold naar centrale verdediger. Johan haalde Oranje. Daar is Willem al te oud voor, maar hij is momenteel een van de betere verdedigers in de eredivisie." De Kock en Janssen hebben meer overeen. Zo speelden beiden bij Roda JC, de tegenstander van komend weekend. "Die pass over 40 meter die Janssen gaf op Klaiber, daar trainde ik vroeger ook tot in den treure op onder Favié. Deze was heel erg goed. Hij was nog wat lang onderweg en zou misschien nog wat strakker kunnen."

ODE EN SUPER FAN

Korneel Evers staat in zijn Ode stil bij de zege op PEC Zwolle en de naderende vierde plaats. Appie Boonen gaat weer op zoek naar de 'Super fan' van FC Utrecht.
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.