De Jong wil de elf die PEC versloegen het vertrouwen geven

UTRECHT - Het lijkt erop dat FC Utrecht zondag tegen Kerkrade in dezelfde opstelling gaat starten als afgelopen zaterdag, toen PEC Zwolle werd verslagen. "Ik was erg tevreden over de manier waarop het tegen PEC hebben ingevuld", zegt trainer Jean Paul de Jong. "Ik wil de spelers dat vertrouwen weer geven."
De Jong was vooral tevreden over de eerste helft. "We maakten aan de bal veel goede keuzes, er was veel dynamiek, we maakten goeie loopacties in de diepte. Daar had de tegenstander het moeilijk mee."
Toch verwacht de Utrecht-trainer, die na zes duels als hoofdtrainer nog altijd ongeslagen is, in Kerkrade een andere wedstrijd dan afgelopen week tegen PEC. "Deze tegenstander zal zich defensief instellen, net zoals Sparta dat bij ons deed. Daar moeten we rekening mee houden."
Voor FC Utrecht verliep afgelopen weekend in dubbel opzicht goed. Niet alleen werd directe concurrent om de vierde plaats PEC Zwolle verslagen, ook de andere concurrent, Feyenoord, verloor. FC Utrecht staat nog slechts één punt achter op die twee teams, maar lijkt in een betere flow te zitten. "Dat we plek vier ijn het vizier hebben is een goeie motivatie en het legt de druk op de concurrentie", zegt De Jong, die niets wil zeggen over de mogelijk terugkeer van ruud Boymans naar de Galgenwaard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.