Brons voor hoogspringer Marius Wouters op NK indoor

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Hoogspringer Marius Wouters heeft op het NK indoor de bronzen medaille gewonnen. De atleet van de Utrechtse vereniging Hellas sprong in het Omnisport over 2.09 meter heen.
De winst ging naar Douwe Amels, die 2.21 meter haalde. Dion van Hessel greep het zilver. Edwin de Vor van VAV uit Veenendaal werd negende met een sprong van 1.95 meter.

GEPLAATST

Hardloopster Femke Bol van de Amersfoortse vereniging Altis heeft zich geplaatst voor de finale op de 400 meter van zondag. Zij plaatste zich met een tijd van 54,62 seconden. Jasmijn Bakker deed hetzelfde op de 1500 meter bij de vrouwen. Zij werd vierde in haar halve finale. Dat was eigenlijk niet genoeg, maar omdat zij van de 'verliezers' bij de beste drie tijdsnelsten hoorde, mag ze toch deelnemen aan de finale van zondag.

OVERIG

Atlete Ynte Biemans eindigde als vijfde op de 3000 meter. De hardloopster van de Nieuwegeinse vereniging Atverni liep een tijd van 10.40,53. De nationale titel ging naar Lotte Krause in 9.54,55. Veerle Bakker uit Amersfoort had zich afgemeld voor de 3000 meter.
Verspringster Natalie Puper, ook van Atverni, eindigde als achtste op haar kampioenschap. Na zes pogingen was haar verste sprong 5,62 meter. Daarmee kwam ze een halve meter tekort op de winnares. Carlijn ter Laak won goud nadat ze 6,12 meter gesprongen had.
Kogelstootster Wassiliki Alexandridis van het Utrechtse Hellas kwam niet verder dan drie worpen. Haar beste worp was 12,41 meter ver, waarmee ze strandde op de negende plaats op het NK.
1500 meter-lopers Arjen van der Logt en Leon Graumans wisten zich in hun series niet te plaatsen voor de finale. Dat overkwam ook regiogenoten Rutger Postma, Thomas Reijnders, Jeroen Witteveen (60 meter), Thijs Koers (400 meter), Brian Versluis, Thijs Wijkamp (800 meter mannen), Manon Stringa en Annemarie Slangewal (800 meter vrouwen).