RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Volleyballers Taurus schrijven geschiedenis met winst bekerfinale

1/3
HOUTEN -

De volleyballers van SV Land Taurus uit Houten hebben de bekerfinale gewonnen. In een ware thriller werd Lycurgus, de koploper van de eredivisie, met 3-2 verslagen. Setstanden: 19-25, 26-24, 25-23,13-25 en 15-13.

In de openingsfase leek Taurus nog wat onder de indruk van de tegenstander en zo ging de eerste set vrij eenvoudig naar Lycurgus. In de daaropvolgende twee sets ging het nek aan nek. Mede dankzij enkele belangrijke punten van Jelle van Jaarsveld wist Taurus beide sets naar zich toe te trekken.

Lycurgus leek in set vier orde op zaken te stellen. De Groningers wonnen de set overtuigend met 13-25 en leken het verzet van de Houtenaren gebroken te hebben. Maar niets bleek minder waar. In de vijfde en beslissende set was het Taurus dat op het beslissende moment de zenuwen het beste onder controle had.

Voor Taurus is het de eerste keer dat het de nationale volleybalbeker weet te winnen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -