SCHC moet knokken om play-offs, Kampong lijkt veilig

BILTHOVEN - Na een pauze van bijna vier maanden wordt zondag de competitie in de hoofdklasse van het vrouwenhockey hervat. SCHC uit Bilthoven gaat op bezoek bij hdm. Ook Kampong speelt een uitwedstrijd. Den Bosch is de tegenstander.

SCHC

SCHC, de laatste jaren vaste gast in de play-offs en twee jaar geleden zelfs winnaar van de Europa Cup, beleefde een teleurstellende eerste seizoenshelft. Stichtsche staat op de vijfde plaats, en moet vol aan de bak om de play-offs om de landstitel te bereiken. Misschien kan de ploeg een voorbeeld nemen aan de mannen van Kampong, die vorig seizoen in de winterstop niet op een play-offplaats stonden, maar zich toch plaatsten voor de play-offs. Kampong werd uiteindelijk landskampioen.
SCHC speelt zondag uit tegen hdm, dat net als Stichtsche 19 punten haalde uit de eerste 11 duels. Eerder dit seizoen wonnen de Haagse dames in Bilthoven met 3-1. SCHC-speelster Carmen Wijsman blikte deze week op hockey.nl vooruit op de tweede seizoenshelft.

KAMPONG

Het Utrechtse Kampong treft bij de hervatting de zwaarst mogelijke tegenstander, het al jaren ongenaakbare Den Bosch. De Bossche vrouwen werden in 1998 voor het eerst landskampioen, en veroverden de titel sindsdien nog 17 keer. Alleen in 2008 en 2013 ging de kampioensschaal niet naar Brabant. De heenwedstrijd aan de Laan van Maarschalkerweerd eindigde in een 1-0 zege voor de regerend landskampioen, ook weer koploper in de hoofdklasse.
Kampong staat op een relatief veilige achtste plaats. De ploeg doet niet mee aan de strijd om de play-offplaatsen, en heeft tegelijkertijd een veilige marge richting de play-outs, de strijd tegen degradatie.

MANNEN

De competitie in de mannenhoofdklasse wordt volgende week zondag hervat. Dan staat al direct de streekderby SCHC - Kampong op het programma.