Voetballer Amersfoortse club draait door na rode kaart, tegenstander bewusteloos

© Geert Lommers
AMERSFOORT - Een voetbalwedstrijd tussen het Amsterdamse WV-HEDW en HVC uit Amersfoort is zondag uitgelopen op een vechtpartij.
Tegen het einde van het vijfde klasse-duel kreeg HVC een rode kaart. "De stoppen sloegen volkomen door bij de betreffende speler', schrijft WV-HEDW-voorzitter Ronald Nijsen op de clubsite.
Uiteindelijk zouden vier spelers van de Amsterdamse vereniging klappen hebben gekregen van twee HVC-spelers en een toeschouwer. Een van de slachtoffers was enige tijd buiten westen, stelt de voorzitter van WV-HEDW. De politie bevestigt tegenover AT5 dat er drie verdachten zijn aangehouden.
"Dit moet echt een keer stoppen", aldus voorzitter Nijsen. "We wensen de spelers van de Zondag 1 sterkte bij de verwerking van het volledig onnodig ontsporen van wat een lekker potje voetbal op een mooie zondagmiddag had moeten worden. Fysiek gelukkig geen grote ellende - zo lijkt het - maar dIt had echt veel erger af kunnen lopen."
De slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie in Amersfoort. HVC laat in een telefonische reactie aan RTV Utrecht weten dat het in afwachting is van het onderzoek door de KNVB. Afhankelijk daarvan worden maatregelen genomen tegen de betreffende spelers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.