Twee duels schorsing GVVV-er Den Hartog

VEENENDAAL - De KNVB heeft de schorsing van GVVV-er Wilco den Hartog verlaagd van vijf naar twee duels. Dat gebeurde nadat de Veenendaalse club protest aantekende tegen de straf van vijf duels, die de verdediger kreeg na zijn rode kaart in de streekderby tegen IJsselmeervogels.
Volgens scheidsrechter Van der Laan zou Den Hartog zich schuldig hebben gemaakt aan een 'gewelddadige handeling, buiten de bal.' GVVV en Den Hartog zijn van mening zijn dat Den Hartog zich op geen enkele wijze schuldig maakte aan de omschreven overtreding, gaan beiden wel akkoord met het nieuwe schikkingsvoorstel.
"Het was een lastig besluit, omdat we nog altijd vinden dat mij onrecht is aangedaan", reageert Den Hartog. "Toch leek het ons verstandiger om het voorstel te accepteren, want in een hoger beroep bij de commissie van beroep kan de straf soms hoger uitvallen. Gelijk hebben is blijkbaar iets anders dan gelijk krijgen."
Omdat Den Hartog vanwege de rode kaart afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Katwijk al miste, ontbreekt hij nu alleen nog tijdens de uitwedstrijd tegen De Dijk van komende zaterdag.