HVC straft slaande spelers: "Maar WV-HEDW was ook fout"

© ANP
AMERSFOORT - Voetbalclub HVC heeft drie leden van de club gestraft voor hun aandeel in de ongeregeldheden van afgelopen zondag, tijdens de uitwedstrijd tegen WV-HEDW uit Amsterdam. De Amersfoortse club erkent bij monde van bestuurslid Dennis Blewanus dat de drie in de fout zijn gegaan.
Blewanus heeft echter ook kritiek op het handelen van de Amsterdamse voetballers. "Helaas is de berichtgeving op de site van WV-HEDW erg eenzijdig, en schrijven zij niet dat zij net zo goed aanleiding waren tot het ontstaan van de ongeregeldheden", schrijft Blewanus aan RTV Utrecht.
Volgens het HVC-bestuurslid kreeg een speler van zijn club rood omdat hij een klap uitdeelde als reactie op een elleboogstoot. "De rode kaart is terecht. Jammer dat de aanleiding niet waargenomen is en dat daar ook niet over wordt gesproken. Er wordt alleen gesproken over natrappen, hetgeen niet het geval was."
Bij het opstootje dat na de klap ontstond, ging het helemaal mis. "De moeder van de weggestuurde speler werd uitgemaakt voor iets naars en die speler gaf weer iemand een klap", vertelt Blewanus. Een teamgenoot gaf een speler van de Amsterdamse club vervolgens een karatetrap, aldus het bestuurslid.
Een derde HVC'er is door zijn club gestraft omdat hij iemand met een judoworp ten val bracht. Volgens Blewanus deed de man dat om zijn vader te beschermen. "Die trachtte de zaak juist te sussen maar werd omringd door spelers van WV-HEDW."
Blewanus laat weten dat de drie Amersfoorters die over de schreef gingen, zijn gestraft. Omdat er politie bij is geweest en aangifte is gedaan, wordt er nu een onderzoek ingesteld. Daarom wil HVC zich er verder niet mee bemoeien. De Amersfoortse club heeft wel veel moeite met de rol die WV-HEDW nu speelt. "WV-HEDW praat zichzelf hiermee in de slachtofferrol, terwijl hun speler eigenlijk de aanleiding was."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.