De Jong: "Janssen en Strieder twijfelgevallen, Kali bij wedstrijdselectie"

UTRECHT - Willem Janssen en Rico Strieder zijn twijfelgevallen in de selectie van FC Utrecht, voor de thuiswedstrijd van zondag tegen FC Twente. Beide spelers vielen afgelopen weekend tegen Roda JC geblesseerd uit. "Die zijn aangeslagen", zegt trainer Jean Paul de Jong. "Ze zijn deze week goed behandeld, maar op dit moment kunnen we nog niet zeggen of ze kunnen spelen."

KALI

Mogelijk vervanger van Strieder op het middenveld is Anouar Kali, die helemaal hersteld is van zijn blessure. "Hij heeft dinsdag 90 minuten gespeeld in een oefenwedstrijd tegen Jong Volendam", zegt De Jong. "Hij zit in elk geval bij de wedstrijdselectie. De positie van Strieder kunnen we ook invullen met emanuelsson, zoals we zondag hebben gedaan."

RECORD

De Jong kan zondag een record van Ton du Chatinier uit de boeken spelen. Die bleef ooit in zijn eerste zeven duels als trainer van FC Utrecht ongeslagen. De Jong kan zondag de teller op acht zetten. ""Het is mooi dat we die reeks neergezet hebben en we willen daar graag wat aan toevoegen."
Toch is het niet alleen hosanna voor De Jong. "Tegen Roda JC maken we de 2-0 te laat, en krijgen we te makkelijk een doelpunt tegen. Je moet de tegenstander geen hoop geven."

TWENTE

Bij FC Twente is sinds de vorige ontmoeting, toen de Tukkers in eigen huis met 4-0 van FC Utrecht wonnen, wel het een en ander veranderd. "Ze hebben een nieuwe trainer, en met Tighadouini en Maher hebben ze twee spelers die een wedstrijd kunnen beslissen", aldus De Jong. "Ze zitten in de problemen, en ze zullen enorm strijden voor de punten. Die hebben ze hard nodig."

Jean Paul de Jong: "Het is mooi dat we deze reeks hebben neergezet"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.