RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Boomstra hengelt naar functie van bondscoach Duitse shorttrackers

UTRECHT - Trainster Wilma Boomstra wil aan de slag als bondscoach van de Duitse shorttrackers. Volgens de technisch directeur van de Duitse schaatsbond, Robert Bartko, heeft de Nederlandse coach op de vacature gereageerd. Boomstra bereidde het afgelopen jaar enkele Duitse shorttrackers in Utrecht voor op de Olympische Winterspelen.

,,Ik ken mevrouw Boomstra niet persoonlijk, maar na de Spelen zullen de eerste gesprekken voor de vacature plaatsvinden'', aldus Bartko. Er zijn nog twee reacties op de baan binnengekomen. De Duitse shorttracksters Bianca Walter en Anna Seidel, beiden afgelopen week actief op de Winterspelen in Zuid-Korea, hebben zich hard gemaakt voor Boomstra. Vanwege het ontbreken van een bondscoach trainden zij ter voorbereiding op de Spelen ruim zes maanden bij Boomstra in Utrecht op de Vechtse Banen.

Boomstra werkte 22 jaar in de Verenigde Staten en keerde daarna terug naar Nederland om met shorttracktalenten aan de slag te gaan. Ze was in 2016 coach van RTC Midden van schaatsbond KNSB, waarvan de uitvalsbasis de Vechtse Banen is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht