Eemdijk haalt uit tegen HZVV, Argon in slotfase onderuit

MIJDRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van Eemdijk hebben uitgehaald tegen HZVV. Na een 0-1 achterstand wist de ploeg van Patrick Loenen zich op te richten en werd er met maar liefst 5-1 gewonnen van de gasten uit Hoogeveen.
Na elf minuten spelen kwamen HZVV verrassend op voorsprong dankzij een treffer van Marlon Luchtenberg. Twintig minuten later kwam de nummer twee van de hoofdklasse B langszij doordat Argjend Selimi tot scoren kwam. Niet lang daarna pakte Eemdijk ook de voorsprong toen Zeger Beukers koelbloedig raak schoot uit een penalty. In de tweede helft deden Maikel de Harder, Jasper Bolland en Deen van Embricqs nog een duit in het zakje en bepaalden zij de eindstand uiteindelijk op 5-1.
Dankzij de overwinning blijft Eemdijk in het spoor van koploper Genemuiden, dat vanmiddag met 3-1 wist te winnen van de Ajax amateurs. Eemdijk is de nummer twee, op drie punten achterstand van Genemuiden, maar de ploeg van Patrick Loenen heeft nog wel één wedstrijd tegoed.

ARGON

Het is Argon niet gelukt om een punt te pakken tegen Achilles Veen. De hekkensluiter van de hoofdklasse A leek lange tijd af te stevenen op een punt, maar vijf minuten voor tijd kopte Thijs van den Berg de winnende 1-0 binnen namens de bezoekers uit Veen. De ploeg uit Mijdrecht bezet nog altijd de laatste plaats op de ranglijst.