Valgren wint Omloop Het Nieuwsblad, Van Baarle 51e

VEENENDAAL/PROVINCIE UTRECHT - De winst in de Omloop Het Nieuwsblad voor mannen is gegaan naar Michael Valgren. De Deense wielrenner van Astana kwam na een wedstrijd van 196 kilometer solo over de finish in het Belgische Meerbeke. Lukasz Wisniowski uit Polen eindigde als tweede, voor de Belg Sep Vanmarcke.
Tim Ariesen uit Rhenen zat in de kopgroep van de dag, maar hij werd ruim voor de finale begon alweer ingerekend door het peloton. Veenendaler Dylan van Baarle kende vlak voor het geweld losbarstte pech. De renner van Sky begon met een achterstand aan de beklimming van de fameuze Muur van Geraardsbergen.
In de slotfase wist een kopgroep van ongeveer vijftien favorieten zich los te maken. Van Baarle zat in het peloton, dat lange tijd op een halve minuut van de koplopers bleef rijden. Twee kilometer voor tijd sloeg Valgren zijn slag. Er volgde geen reactie uit de kopgroep, waar het volledig stilviel. Valgren kon zo solo de finish passeren. Het peloton wist in de slotkilometer ook nog terug te komen om te strijden voor de plekken twee en drie.
Van Baarle kwam uiteindelijk als 51e over de streep in het peloton. Tim Ariesen uit Rhenen en Utrechter Martijn Tusveld haalden de finish niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.