IJsselmeervogels: twijfel over Akla en Cortie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag in de Tweede divisie een heuse zaterdagklassieker. Tegenstander Rijnsburgse Boys kwam al 17 keer eerder naar de Westmaat. Negen keer wonnen de Vogels, vijf keer gingen de 'Uien' met de zege aan de haal.
De wedstrijd van zaterdag is het duel tussen de nummers 11 en 8 van de Tweede divisie. Nummer 11 IJsselmeervogels is wel beter in vorm dan de nummer 8. De Vogels haalden uit de laatste drie duels zeven punten. Rijnsburgse Boys stond bij het ingaan van de winterstop nog derde, maar beleefde een slechte start van 2018. De vijf duels die dit kalenderjaar werden gespeeld leverden de Rijnsburgers slechts twee punten op.
Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de Derde divisie. Op de Westmaat werd het toen 2-1. Het duel dit seizoen in Rijnsburg eindigde in 0-0.
Bij de Vogels ontbreekt de geschorste Gevéro Markiet. Hij zit de laatste van vijf wedstrijden schorsing uit. Jannick Cortie en Ali Akla zijn twijfelgevallen. Cortie deed door een blessure maar de helft van de afsluitende training mee. Akla werkte donderdag nog een hersteltraining af. Berry Powel is wel weer van de partij.
Hoewel er voor de nacht van vrijdag op zaterdag sneeuw wordt verwacht, verwacht trainer Willem Leushuis dat het duel gewoon doorgaat. "We hebben dit seizoen het veld al een keer sneeuwvrij gekregen dankzij de inzet van 40 vrijwilligers. En we willen graag spelen."
De wedstrijd IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys begint, ijs en weder dienende, om 15.30 en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.