IJspret op dichtgevroren Catharijnesingel Utrecht

UTRECHT - Het leek een eeuwigheid geleden dat de Catharijnesingel in Utrecht was dichtgevroren, maar na zes jaar kon er vandaag eindelijk weer worden geschaatst. Utrechters bonden massaal de schaatsen onder.
Vooral kinderen keken hun ogen uit. "Ik had nooit verwacht dat het helemaal bevroren zou zijn", zei de 10-jarige Liz verbaasd. "En dat het zo dik is dat je er gewoon met honderd man op kan schaatsen!"

MOOISTE STUKJE UTRECHT

Schaatsfanaten konden dan ook hun hart ophalen aan de rand van de binnenstad. "Er zitten wel wat scheuren hier en daar, maar het is prima te doen", oordeelt een van de toegestrooomde schaatsers. "Het is heerlijk zo", zegt een ander", terwijl hij zijn dochter helpt. "Dit is het mooiste stukje van Utrecht en dan de kleine voor het eerst op het ijs. Er gaat niks boven je eigen singeltje om over te schaatsen!"
Een jonge vrouw mijmert al over de komende winters. "Kun je nagaan, als de singel over een paar jaar weer helemaal rond is kun je gewoon een rondje stad doen."

DOOI

De ijspret op de singel is helaas van korte duur. Het is waarschijnlijk meteen ook de laatste dag dat het ijs op de Catharijnesingel stevig genoeg is. Vanaf morgen stijgt de temperatuur en zet de dooi in.

IJspret

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.