RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht zonder Labyad naar PSV

1/2
UTRECHT - FC Utrecht gaat zaterdag op bezoek bij PSV, waar in het seizoen 1980/1981 voor het laatst werd gewonnen. Trainer Jean Paul de Jong hoopt daar voor de negende keer op rij ongeslagen te blijven. Bij FC Utrecht ontbreekt Zakaria Labyad, hij heeft een liesblessure.


KUNSTGRAS

De voorbereiding op het duel tegen de koploper was niet ideaal, stelt Jean Paul de Jong. FC Utrecht moest vanwege de vorst trainen op kunstgras. "Dan moet je rekening houden met de belasting van gewrichten en pezen. Bovendien was het erg koud. Maar daar is iedereen goed mee omgegaan."


TWEE MAANDEN

De Jong heeft er inmiddels twee maanden opzitten als trainer van FC Utrecht. "Dat is qua resultaten goed verlopen", zegt de voormalige aanvoerder. "In de speelwijze hebben we accenten kunnen zetten, en de spelers krijgen vertrouwen en plezier omdat ze zien dat de werkwijze succes heeft."


EXAMEN

Het examen komt zaterdagavond in Eindhoven. Als speler won De Jong er nooit. "In '96/'97 was het 0-0, ik stond toen rechtsback op Robben." Als assistent van Erik ten Hag versloeg De Jong PSV twee jaar geleden in de kwartfinale van de beker.

"We hebben in ons achterhoofd de 1-7 nederlaag hier in Utrecht, maar we gaan uit van eigen kracht. We weten dat PSV weinig ruimte nodig heeft en met slecht voetbal ook zijn wedstrijden kan winnen," besluit De Jong.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -