RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onzorgvuldig FC Utrecht vergeet te scoren tegen efficiënt PSV

1/5
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel bij koploper PSV met 3-0 verloren. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kreeg een aantal goede kansen op een treffer, maar verzuimde te scoren in Eindhoven. Het is de eerste nederlaag van de Utrechters onder De Jong, die in zijn eerste acht wedstrijden ongeslagen bleef.

In het eerste kwartier waren de gasten heer en meester in het Phillips Stadion. Na vijf minuten resulteerde dat in de eerste grote kans voor de man in vorm Sander van de Streek. Zijn inzet belandde echter op de vuisten van PSV-doelman Jeroen Zoet. Vervolgens kreeg even later Mark van der Maarel een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. Sean Klaiber stoomde op via de rechterflank en gaf de bal voor op de vrijstaande Van der Maarel, die zijn schot op de paal zag afketsen.

Een oude wet in het voetbal stelt dat je een tegendoelpunt krijgt als je hem zelf niet maakt. Uiteindelijk kregen de gasten de deksel op de neus toen een mislukte voorzet van Amersfoorter Bart Ramselaar via de rug van Ramon Leeuwin ietwat gelukkig het doel inviel. Vlak daarna wist de koploper opnieuw toe te slaan via spits Luuk de Jong. Hij volleerde een vrije trap met een omhaal prachtig in het doel. De Utrechtse ploeg leek vervolgens nog meer in de problemen te komen toen scheidsrechter Kevin Blom floot voor een penalty na een vermeende overtreding op Gaston Peirero. De vijfde official zag echter een schwalbe van Pereiro, waardoor de Uruquayaan op bon werd geslingerd en de beslissing werd teruggedraaid.

Na rust bracht PSV-aanvaller Steven Bergwijn de beslissing in het vermakelijke duel. Na balverlies op het FC Utrecht-middenveld kwam Bergwijn in een ťťn tegen ťťn duel met Klaiber, die hij wist af te troeven en vervolgens Jensen wist te passeren. In het restant van het duel kwam de voorsprong van de Eindhovenaren niet verder in gevaar. De Utrechters leken geknakt na de derde tegentreffer en waren niet in staat tot een slotoffensief.

16' [1-0] Ramon Leeuwin (e.d.)
21' [2-0] Luuk de Jong
51' [3-0] Steven Bergwijn

De Utrechters staan na de eerste nederlaag in het jaar 2018 nog steeds op de vierde plaats in de eredivisie. Zaterdagavond komt concurrent Feyenoord echter nog wel in actie tegen NAC Breda. Indien zij winnen passeren ze FC Utrecht als nummer vier op de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -