Kerstholt nieuwe shorttrackcoach RTC Midden

UTRECHT - Voormalig top-shorttracker Niels Kerstholt wordt de nieuwe trainer van het Regionale Talenten Centrum (RTC) Midden van de schaatsbond. De 31-jarige Utrechter, die in 2014 deel uitmaakte van de ploeg die wereldkampioen werd op de relay, is de opvolger van Wilma Boomstra, die na dit seizoen vertrekt. Kerstholt wordt als hoofdcoach geassisteerd door Bas van Weerden.
De RTC's zijn de opleidingscentra voor talenten. Via een RTC kunnen jonge, talentvolle shorttrackers doorstromen naar de Nationale Trainings Selectie van bondscoach Jeroen Otter. "Er zijn erg veel goeie talenten bij het RTC Midden", zegt Kerstholt op de site van de schaatsbond. "Dat komt door de enorme aanwas, die weer het gevolg is van het feit dat Nederland zo succesvol is op Olympische Spelen en WK's. Daardoor gaan veel meer jongeren shotrtracken."
Ook het RTC Midden is blij met de komst van Kerstholt. "Met Niels hebben we een waardige en enthousiaste opvolger van Wilma Boomstra kunnen vastleggen, die samen met assistent Bas van Weerden het goede werk van haar kan voortzetten", zegt Eelco van der Werf, voorzitter van RTC Midden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.