RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht geeft les in geldzaken

1/2
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT -

Spelers en leden van de technische staf van FC Utrecht hebben basisscholen in de regio bezocht met een speciaal nieuw lesprogramma van sponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner ASR. Op Het Moza´ek in Houten waren verdediger Ramon Leeuwin, aanvoerder Willem Janssen en elftalbegeleider Marcel Mul te gast.


QUIZ

De schoolkinderen krijgen les in geldzaken. Met onder meer een quiz leren ze dat goed omgaan met geld belangrijk is. Janssen, Leeuwin en Mul helpen de groepjes een handje met de antwoorden. "Ik vind het hartstikke leuk om kinderen iets te leren", zegt Janssen. "Ze zien ons als rolmodellen en als ze daardoor iets van de les opsteken dan is dat hartstikke mooi!"

De kinderen krijgen na de gastles ook een goodiebag met een speciaal boekje waarin ze handtekeningen kunnen verzamelen. Zelfs Marcel Mul, die normaal op de achtergrond opereert, is driftig aan het signeren. "Het is even wat anders," zegt hij, "maar leuk om te zien dat die kinderen zo blij zijn dat we hier rondlopen. Het niveau is hoog. De kinderen uit groep 5 weten al wat 'pensioen' is en wat 'boeterente' betekent. Dat had ik niet verwacht."


PERSCONFERENTIE

Na afloop van de les mogen de schoolkinderen vragen stellen, net zoals de sportpers dat doet in een persconferentie na een wedstrijd van FC Utrecht. Alle leerlingen van Het Moza´ek verzamelen zich in de hal van de school. Uit een doos worden vragen getrokken die de spelers moeten beantwoorden.

Of de bal in de lucht schieten tijdens de wedstrijd wel mag en hoe je een goede voetballer wordt, heeft een aantal leerlingen opgeschreven. Leeuwin geeft uitgebreid antwoord op de vraag wat hij van aartsrivaal Ajax vindt. "Een grote club en het is heel leuk als we van ze kunnen winnen. Dat doen we heel vaak!"


BEROEMD

Als een meisje vraagt hoe het is om beroemd te zijn, zet Marcel Mul haar op de stoel van Willem Janssen. "En, hoe voelt het?", vraagt hij terwijl het meisje met grote ogen de zaal in kijkt. "Een beetje spannend", stamelt ze.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -