Markiet moet rentree bij IJsselmeervogels uitstellen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is een pikant duel, zaterdagmiddag in Haarlem. Trainer Ted Verdonkschot van Koninklijke HFC treft de ploeg waar hij volgend seizoen de scepter zwaait: IJsselmeervogels. Ook HFC-middenvelder Kevin de Visser speelt tegen zijn toekomstige ploeg. De wedstrijd begint al om 14.00 uur.
De ploeg van Verdonkschot, die eerder dit seizoen op de Westmaat met 1-0 won, is het de laatste maanden een beetje kwijt. Na een prima seizoensstart, met 20 punten uit 11 duels, leverden de laatste 10 wedstrijden slechts negen punten op. De laatste drie wedstrijden werden verloren. Koninklijke HFC is daardoor gezakt naar de elfde plaats.
IJsselmeervogels is juist bezig aan een goede reeks. De afgelopen drie wedstrijden leverden negen punten en een stijging naar de negende plaats op. Dinsdag werd een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Valleivogels met 8-1 gewonnen. Berry Powel, de laatste tijd bankzitter, scoorde vier keer.
Vogels-trainer Willem Leushuis kan in Haarlem niet beschikken over Gévéro Markiet. De schorsing van vijf duels van de verdediger is weliswaar voorbij, maar hij heeft op de training een hamstringblessure opgelopen. Hoe lang hij er niet bij kan zijn, is nog onduidelijk.
Koninklijke HFC - IJsselmeervogels is zaterdag vanaf 14.00 uur live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.