Derde divisie: koploper Spakenburg ontvangt club in crisis

VEENENDAAL - In de Derde divisie A speelt koploper Spakenburg zaterdag thuis tegen VVOG. DOVO reist af naar Friesland voor de wedstrijd tegen ON Sneek. Hekkensluiter Magreb'90 ontvangt Quick Boys.

SPAKENBURG

Bij VVOG werd deze week trainer Hans van Arum ontslagen. "Dat kan twee kanten op werken", zegt Spakenburg-trainer John de Wolf. "Het kan bevrijdend werken, en het kan onrust veroorzaken. Ik heb dat de spelersgroep verteld, maar wij hebben daar geen invloed op."
Bij de Blauwen, die eerder dit seizoen in Harderwijk met 2-0 wonnen, ontbreekt alleen Olivier Pilon. De aanvaller is herstellende van een enkelblessure, en gaat zaterdag minuten maken in het tweede.
VVOG scoort dit seizoen moeilijk. De groen-witten maakten pas 22 doelpunten. Ter vergelijking, de teller van Spakenburg-topschutter Kees 'Pier' Tol staat op 19.

DOVO

DOVO hoopt in Friesland een negatieve reeks te doorbreken. De ploeg van Gert Kruys heeft al zes duels niet gewonnen. Of dat zaterdag wel gaat gebeuren is maar zeer de vraag; de Veenendalers wonnen dit seizoen pas twee uitwedstrijden.
Tegen ONS Sneek mist Kruys behalve de zieke Joey Godee ook Nando Wormgoor, Quincy Arends en Rocco Keizer. Allen kampen met knieblessures. "We trainen op een oud kunstgrasveld. Al die knieblessures, het kan geen toeval zijn", zegt Kruys.
DOVO speelde nog nooit een uitwedstrijd tegen ONS Sneek, dat strijdt tegen degradatie naar de hoofdklasse. De thuiswedstrijd dit seizoen eindigde in 3-3.

MAGREB'90

Het was groot feest op Papendorp, anderhalve week geleden. Voor de tweede keer dit seizoen won Magreb'90 een competitiewedstrijd. Zaterdag komt Quick Boys op bezoek bij de hekkensluiter. Eerder dit seizoen werd het in Katwijk 1-0 voor de huidige nummer drie van de ranglijst.
Afgaande op de statistieken hoeft Magreb weinig hoop te koesteren. Quick Boys is dit seizoen in uitwedstrijden veel beter dan thuis. Op het eigen Nieuw Zuid werden uit 18 punten gehaald uit 11 duels. Uit staat de teller op 25 uit 11.
Doelman Michiel Belhadj en aanvoerder Omar Boukhari zijn geschorst, Dylan Ahinful en Denzel Prijor ontbreken vanwege een blessure.

LIVE

Radio M Utrecht is zaterdag aanwezig bij Spakenburg - VVOG en ONS Sneek - DOVO.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.