Waterpolosters UZSC komen achterstand in eerste kwart niet te boven

UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben in de eredivisie een vroege achterstand tegen GZC Donk niet om weten te buigen. De Utrechtse vrouwen kwamen in het eerste kwart met 3-0 achter en leken het tij te keren, maar strandden bij de stand van 12-11.
Het eerste kwart bleek funest voor UZSC, dat geen antwoord had op het spel van de bezoekers uit Gouda. Het stond toen al 3-0 voor de bezoekers. In het tweede deel ging het gelijk op tussen beide ploegen (5-5), waarna UZSC de overhand kreeg in kwart drie. De Utrechters liepen twee goals in door het kwart met 4-2 te winnen. In de slotfase probeerde UZSC nog de gelijkmaker te forceren, maar de 2-2 in het laatste deel was niet genoeg. Het werd uiteindelijk 12-11 voor de gasten.
UZSC ziet GZC Donk door de nederlaag over zich heen komen op de ranglijst. De Utrechters staan nu vijfde met 16 punten uit 11 wedstrijden. Donk heeft er nu 17 uit 11.