RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jelle Goes: "Utrechtse toptalenten moeten in dat mooie rode shirt gaan spelen."

1/2
UTRECHT - Jelle Goes wordt de nieuwe manager van de FC Utrecht Academie. De 47-jarige inwoner van Blaricum wordt de opvolger van Henny Lee, die na dit seizoen vertrekt. Hij heeft een contract getekend tot 2021.


DOEL

Het doel van Goes is duidelijk: de Sneijders en Afellays van de toekomst moeten naar Zoudenbalch komen, en niet naar Ajax en PSV gaan. "Ik begrijp heel goed dat de concurrentie groot is en het is eer als topclubs onze beste talenten wegkapen. Maar we gaan er alles aan doen om te zorgen dat ze uiteindelijk wel in dat rode shirt van FC Utrecht gaan spelen." De nieuwe opleidingsmanager van FC Utrecht hoeft niet veel te veranderen. Onder de vertrekkende Henny Lee leverde de academie al veel spelers af aan de A-selectie. "Er staat iets, daar hoef je weinig aan te doen. We gaan wel de banden met de amateurclubs in de regio aanhalen. Vooral in de coaching kunnen we een inhaalslag maken."


LOOPBAAN

Goes was als voetballer actief voor Huizen en het Veenendaalse GVVV. Met die club werd hij in 1997, onder trainer Frans Adelaar, kampioen van de hoofdklasse. Daarna vertrok hij naar de KNVB. Vervolgens werkte hij als hoofd opleidingen bij de Russische topclub CSKA Moskou en PSV. Ook was hij directeur academie bij Anzji Machatsjkala en bondscoach van Estland. In de zomer van 2013 keerde hij terug bij de KNVB, waar hij tot afgelopen zomer werkte als technisch manager. In die functie was hij verantwoordelijk voor de nationale jeugdselecties.


OPLEIDEN

Wie dat cv bekijkt, ziet dat het voetballeven van Goes vooral bestaat uit opleiden. Zelfs als bondscoach van Estland was hij daarmee bezig, zegt Goes. "Toen ik daar begon heb ik heel veel jeugdspelers laten debuteren in nationale jeugdteams, die later de stap maakten naar het nationale elftal." Dat gaf de nieuwe opleidingsmanager van FC Utrecht veel voldoening. "Om spelers te scouten, daar dagelijks mee bezig te zijn om ze beter te maken en ze uiteindelijk af te leveren op het hoogste niveau."


REACTIE ZUIDAM

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met het aantrekken van Goes. "Jelle heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend, in binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland ťn het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien, " aldus Zuidam op de site van FC Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht