RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

21-jarige kickbokser uit Utrecht is wereldkampioen: "Ik schaak in de ring"

1/2
UTRECHT - De Utrechtse Ilias Ennahachi is pas 21 jaar, maar nu al bij verschillende organisaties wereldkampioen kickboksen. Gisteren sleepte hij in Abu Dhabi weer een prestigieuze 'gordel' binnen.

In UVandaag vertelt hij over zijn succes. "De partij duurde niet lang. Van de vijf rondes die een wedstrijd normaal duurt, hebben we er maar één gespeeld. Het was wel even spannend, want mijn tegenstander heeft veel ervaring. Ik had gelukkig zelfvertrouwen en goede mensen om me heen, dus daardoor kon ik hem verslaan."

Kickboksen is volgens de jonge Utrechter meer dan vechten. "Ik denk na. Je hebt kickboksers die gewoon gaan, maar mijn tactiek is om te bedenken wat ik wil gaan doen. Ik schaak in de ring. Daardoor pak ik prijzen"


KICKBOKSSCHOOL

Ondanks zijn talloze prijzen zit Ilias ook buiten de ring niet stil. Vorig jaar opende hij in Kanaleneiland zijn eigen kickboksschool, de Fight Academy 030. "Ik vond dat de stad nog wel een goede sportschool kon gebruiken", vertelt hij. "Heel veel jongeren kijken naar andere vechters en willen leren, maar kunnen nergens terecht. Daar wilde ik verandering in brengen." Hij leert jongeren om te kickboksen, maar vindt dat hij ook een maatschappelijke taak heeft. "Als ze niks te doen hebben, gaan jongeren op straat hangen. Helemaal in een wijk als Kanaleneiland."

Volle dagen, maar Ilias blijft dromen. "Ik wil de top bereiken, want in mijn ogen ben ik nog maar halverwege. Ik wil nog kampioen worden bij andere organisaties en zwaarder gaan vechten. Ik ben nu een lichtgewicht en vecht met 60 kilo, maar dat wil ik langzaam maar zeker gaan opschroeven. Meer trainen dus!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht