Invaller Dessers redt punt voor FC Utrecht

UTRECHT - Cyriel Dessers heeft FC Utrecht een punt bezorgd in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen. De invaller stond nog geen vier minuten in het veld toen hij in de 88e minuut gelijkmaakte (2-2).
Zo kwam sc Heerenveen niet veel dichter in de buurt van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. FC Utrecht verliest zondag de vierde plaats aan Feyenoord als de kampioen uit Rotterdam wint bij PEC Zwolle.
Heerenveen opende matig in het Abe Lenstra-stadion en kwam ook verdiend op achterstand door een treffer van Mark van der Maarel. Maar de thuisploeg ging wel beter voetballen na de gelijkmaker van Morten Thorsby in de slotfase van de eerste helft.
Reza Ghoochannejhad beloonde de thuisploeg in de 76e minuut voor het veldoverwicht. De spits liet doelman David Jensen van dichtbij kansloos en waande zich de maker van het winnende doelpunt. Hij was al gewisseld toen Dessers een slotoffensief van FC Utrecht beloonde met de gelijkmaker.