Seizoen voorbij voor Vogels-verdediger Cortie: "Mijn knieschijf hing aan de binnenkant van mijn been"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Yannick Cortie komt dit seizoen niet meer in actie. De verdediger van Tweede divisionist IJsselmeervogels heeft tijdens de wedstrijd tegen VVSB zijn knieschijf gebroken. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Hij hoeft niet te worden geopereerd.
"We botsten met de knieën tegen elkaar aan. In eerste instantie greep ik naar mijn hoofd, maar daarna bleek mijn knie nog veel meer pijn te doen. Toen ik naar beneden keek zag ik dat mijn knieschijf aan de binnenkant van mijn been hing", zo zegt Cortie. "Na rust ben ik naar het ziekenhuis in Amersfoort gereden. Uit de foto's bleek dat niet alleen niet mijn knieschijf van zijn plek was geschoten, maar dat hij ook gebroken was."
Hoelang Cortie uit de roulatie zal zijn is nog onbekend. "Dat is nog even afwachten", zo vervolgt hij. "De arts heeft ervoor gekozen om niet te gaan opereren, omdat de knieschijven vrij dicht bij elkaar liggen en het zo op natuurlijke wijze kan genezen. Volgende week moet ik opnieuw naar het ziekenhuis en dan krijg ik uitsluitsel", aldus Cortie in gesprek met Bert Kous.
Cortie kwam al vroeg in de wedstrijd in botsing met VVSB-er Mitchell Theuns. Hij werd met een brancard afgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.