RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dalto bereikt finale play-offs: "Het was een fenomenale avond"

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG -

De korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen zijn er in geslaagd de finale van de play-offs in de zaalhoofdklasse te bereiken. De ploeg uit Driebergen wist in de returnwedstrijd van de halve finale met 42-40 van Groen Geel te winnen.

Vorige week werd de eerste wedstrijd in de halve finale gespeeld. Toen trok Dalto ook aan het langste eind en werd het 32-31.

Dalto-coach Adriaan van Dijk sprak, in gesprek met Bert Kous, van een 'fenomenale avond voor het publiek' in Driebergen. "De laatste weken was ons spel al erg goed. We proberen over meerdere schijven te spelen, zodat we niet afhankelijk zijn van twee of drie spelers. Dat lukt ons heel aardig en zaterdagavond kwam dat allemaal tot uiting op het juiste moment. Het was fenomenaal. Het vele publiek dat er zat heeft 82 doelpunten gezien. Dat komt zelfs in het korfbal zelden voor."


TEGENSTANDER

De tegenstander in de finale is nog niet bekend. DeetosSnel en AW/DTV wonnen in de halve finale allebei een wedstrijd en zodoende zal er een derde beslissingsduel gespeeld moeten worden.

Indien Dalto erin slaagt de finale te winnen, plaatst het zich voor de Korfbal League, het hoogste niveau in Nederland. Tweevoudig NK-finalist Dalto degradeerde in 2016 na acht jaar uit de Korfbal League.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -