RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SV Utrecht wint vier allroundmedailles op NK shorttrack voor junioren

UTRECHT -

De Utrechtse shorttrackvereniging SVU heeft dit weekend op het NK junioren op de Vechtse Banen vier allroundmedailles gewonnen. Daar zat één gouden plak bij, voor C-junior Mans Boskamp. Generatiegenoot Jari van Polen werd tweede.

Bij de meisjes pakte Esther Gijsberts brons in de B-categorie, terwijl Joni Versteeg zilver won bij de A-jeugd. De allroundtitel bestaat uit vier afstanden, die per leeftijdscategorie kunnen verschillen.


JONGENS

Daarnaast pakte USV diverse medailles op de losse afstanden van het NK. Boskamp kroonde zich tot Nederlands kampioen op de 1000 meter en de 777 meter. Daarnaast pakte hij zilver op de 1500 meter.

Jari van Polen (C-categorie) werd kampioen op de 1500 meter en eindigde als tweede op de 500 en de 1000 meter. Caspar Douma kreeg brons omgehangen na de 500 meter in de A-categorie voor jongens.


MEISJES

B-juniore Esther Gijsbers pakte brons op drie afstanden, de 500, de 1000 en de 1500 meter. Joni Tersteeg (A-categorie) pakte eveneens drie medailles. Zij pakte brons op de 500, de 1000 en de 1500 meter.


AFLOSSING

Ook op de ploegaflossing was SVU succesvol. De Junioren C-ploegen bij de jongens en de meiden wonnen zilver. Een combinatieploeg van A- en B-jeugd greep bij de jongens brons op de aflossing.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -