RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sport Kort zondag 25 maart: VTV wint, SKF gelijk in eredivisie tafeltennis

PROVINCIE UTRECHT - VTV en SKF op weg naar play-ofss tafeltennis, wisselende resultaten hockeyers en basketballers UBALL doen goede zaken.


TAFELTENNIS

Het Nieuwegeinse VTV heeft een belangrijke zege geboekt in de eredivisie bij d evrouwen. Scylla werd met 5-1 verslagen. Scylla was voor VTV de voornaamste concurrent in de strijd om plaatsing voor de play-offs om de landstitel.
Het Veenendaalse SKF was al zo goed als zeker van plaatsing. Die ploeg speelde met 3-3 gelijk tegen Westa.


HOCKEY

De hockeysters van Voordaan hebben in de overgangsklasse A met 3-1 gewonnen van Rood-Wit. Voordaan staat zevende met 21 punten uit veertien duels.

Bij de mannen in de overgangsklasse waren er wisselende resultaten in poule A. Schaerweijde won ruim, met 6-2 van Nijmegen. Voordaan won ook. Zij waren met 4-3 te sterk voor Huizen. USHC wist niet te winnen van Were Di. Het verloor met 4-3.

Schaerweijde staat derde met 30 punten uit 16 duels. Dat zijn vijf punten minder dan koploper Hurly. Voordaan staat negende met 15 punten uit 14 duels en USHC tiende met 12 punten uit 16 duels.

In poule B verloor Phoenix met 1-0 bij Union. De ploeg uit Zeist staat na 16 wedstrijden elfde met 12 punten.


HANDBAL

In de eerste divisie hebben de handbalsters van Fortissimo nipt gewonnen van laagvlieger PSV. De ploeg uit Cothen won met 26-25. Op de ranglijst vinden we Fortissimo terug op de zesde plaats met 27 punten.


BASKETBAL

Utrecht Cangeroes heeft niet kunnen stunten tegen koploper Jolly Jumpers. De Utrechtse vrouwen verloren met 44-72. In de promotidivisie staat Cangeroes op de vierde plaats met 24 punten uit 19 duels.

De mannen van UBall hebben in de promotiedivisie wel gewonnen. De Utrechters versloegen Leiden 2 met 83-72. In de promotiedivisie staat UBall op de vierde plek.


RUGBY

In de eerste klasse heeft Eemland afgerekend met RRC. De Amersfoortse mannen wonnen met 57-12. USRS verloor van Ascrum 2 met 6 try's tegen vier.

Eemland staat op de tweede plek. Koploper Amstelveense heeft 17 wedstrijden gespeeld en 23 punten meer dan Eemland. Het Utrechtse USRS staat negende.

In de promotie/degradatiepoule voor de 1e klasse heeft RUS met ruime cijfers gewonnen. De Utrechtse vrouwen waren met 117-5 te sterk voor Dukes / Octo / Wally. RUS heeft zich in de poule al zo goed als zeker verzekerd van handhaving in de 1e klasse.

In de kampioenspoule van de 1e klasse staat URC puntloos onderaan. Zij verloren zondag met 51-0 van The Bassets.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht