RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wiegman selecteert twee regiogenotes

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de WK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Ierland. Op vrijdag 6 april hervat Nederland de WK-kwalificatiecampagne in het Philips Stadion in Eindhoven met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland. Vervolgens reist het team af naar Dublin waar op dinsdag 10 april het duel tegen Ierland op het programma staat.

Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein (Arsenal) en de IJsselsteinse Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) zijn geselecteerd voor het duel. Esmée de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg (PEC Zwolle) zit niet bij de selectie.

Noord-Ierland was tweemaal eerder tegenstander van het Nederlands vrouwenelftal. Beide EK-kwalificatiewedstrijden vonden plaats in 1990 en eindigden in een ruime overwinning voor Nederland. Ook tegen Ierland heeft Oranje een positief saldo. Van de acht duels wist Nederland er vijf te winnen en driemaal werd er gelijkgespeeld. Op 28 november 2017 speelden de Oranjevrouwen in deze WK-kwalificatiereeks al tegen Ierland. In Nijmegen eindigde het duels destijds in een 0-0 gelijkspel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht