Lopiker Van Buuren moet weg bij Almere City

LOPIK - Kees van Buuren vertrekt na dit seizoen bij Almere City FC. Het contract van de 31-jarige verdediger uit Lopik wordt niet verlengd. Tegen Omroep Flevoland zegt Van Buuren dat hij er weinig van begrijpt.
"Ik zit nu ruim twee jaar bij Almere en heb eigenlijk altijd alles gespeeld. Nu kreeg ik ineens de mededeling dat ze mijn contract gaan laten aflopen", aldus Van Buuren. "Ik heb eigenlijk altijd positieve verhalen gekregen van de technische staf en de clubleiding. Als ik fit was speelde ik altijd. Als je dat naast elkaar gaat leggen dan ga je er vanuit dat ze wel verder willen met je, maar ze hebben anders besloten."
Ook de leeftijd van Van Buuren speelt mee. "Ik heb te horen gekregen dat ik te duur was en dat ze willen gaan verjongen. Bovendien is de club niet tevreden over de verdediging. We krijgen teveel goals tegen en dus moet bijna de hele verdediging weg, inclusief de keeper."
Van Buuren maakte in 2005 zijn debuut in de eredivisie voor FC Utrecht. In vier seizoenen speelde hij 19 duels voor de club uit de Domstad. In 2007 debuteerde hij bovendien in Jong Oranje. Na vier jaar FC Utrecht verkaste hij in 2009 naar FC Den Bosch. Via Willem II en Sparta kwam hij in 2015 in Almere terecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.