Volle ziekenboeg treft IJsselmeervogels voor Paasdubbel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met een waslijst aan blessures maakt IJsselmeervogels zich voor de Paasdubbel tegen De Treffers (zaterdag 18.00) en HHC Hardenberg (maandag 15.30 uur). In beide gevallen spelen de Vogels uit.

STAND-BY

Yannick Cortie, Ashraf Nejmi, Dylan Chiazor, Gévéro Markiet en Berry Powel zijn geblesseerd. "En er staan drie man op scherp", zegt trainer Willem Leushuis. "Als die zaterdag geel krijgen, zijn ze maandag niet bij." Het was voor Leushuis reden om jeugdspeler
en assistent-trainer
toe te voegen aan de wedstrijdselectie. "En een paar spelers uit het tweede krijgen het verzoek om stand-by te staan voor maandag", zegt Leushuis.

RECHTZETTEN

IJsselmeervogels heeft zaterdag tegen De Treffers iets recht te zetten. Eerder dit seizoen won de formatie uit Groesbeek op de Westmaat met 5-1. Cedric Badjeck (ex FC Utrecht, volgend seizoen Spakenburg) maakte er toen drie.

STATISTIEKEN

De Treffers uit lijkt op papier geen lastige uitklus. In eigen huis haalde de ploeg van trainer Anton Jansen slechts 12 punten op uit 12 duels. Hoe anders zijn de statistieken voor ontmoetingen met HHC Hardenberg. De Vogels gingen zeven keer eerder op bezoek in Salland, vijf keer bleven de punten in Hardenberg. Slechts twee keer zegevierde IJsselmeervogels. Dat gebeurde ook in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. HHC Hardenberg werd toen met 1-0 verslagen.

LIVE

Radio M Utrecht verzorgt zowel zaterdag als maandag live flitsen van de wedstrijden van IJsselmeervogels.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.