LIVEBLOG: FC Utrecht jaagt in Tilburg op vierde plek

UTRECHT - FC Utrecht gaat in Tilburg op jacht naar de vierde plaats. De tegenstander is Willem II, dat onder leiding staat van oud-FC Utrecht-speler Reinier Robbemond. Bij winst zet de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong een belangrijke stap richting de play-offs voor een plek in de Europa League en klimt het over directe conurrent Feyenoord. De Tilburgers staan veertiende, zes punten boven de gevarenzone. Yassin Ayoub ontbreekt met een blessure.
Vanaf 20.00 uur doen we live verslag op Radio M Utrecht, met René van den Berg, Pieter van Schaik en Gert Kruys.

EINDSTAND 3-2


95' Het is afgelopen. Willem II wint. "Ongelooflijk", zijn de woorden van analist Gert Kruys.
94' Willem II in de counter. El Hankouri schiet, Klaiber redt op de doellijn.
90' Vier minuten extra.
89' Wellenreuther werd bijna gefopt door Görtler. De doelman wil uitnemen als de aanvaller die in de goal was achtergebleven de bal probeert te ontfrutselen. Aan de overkant een kans van Ogbeche.
88' Weer een mooie voorzet van Emanuelson. Desser kopt via een Willem II-speler naast. FC Utrecht krijgt heen hoekschop van Kamphuis.
86' WISSEL: Dumic voor Strieder.
85' Görtler staat ineens vrij! Hij plaatst de bal naast de goal.
84' Powerplay voor FC Utrecht. Willem II komt er niet meer uit.
81' Sol gaat eruit. Willem II gaat inzakken en op de counter loeren.
80' Emanuelson in de muur. FC Utrecht heeft nog tien minuten voor de gelijkmaker met een man meer.
78' Het is er buiten. Kamphuis wordt gecorrigeerd door de grensrechter. Gevolg is wel dat Heerkens nu rood krijgt. Goed gezien van de assistentscheidsrechter.
77' Penalty! Dessers wordt vastgehouden.
71' Hoekschop FC Utrecht. Bal wordt weggekopt. Emanuelson haalt ineens uit, rakelings langs de goal.
69' WISSEL: Görtler voor Van der Maarel. Aanvallende wissel van Jean-Paul de Jong. FC Utrecht gaat met drie verdedigers spelen.
67' Dessers wordt diep gestuurd. Doelman Wellenreuther kopt buiten de zestien weg met een zweefduik.
64' Van de Streek trekt voor. De bal verzuipt ergens halverwege in de modder. Kans verkeken.
61' Dom balverlies Labyad. Strieder moet op de rem trappen. Geel voor de Duitser. Het heeft geen consequenties.
60' WISSEL: Klich maakt plaats voor Dessers. Labyad verhuist naar het middenveld.
59' FC Utrecht voert de druk weer op.
54' Klaiber met een wanhoopsschot. In het zijnet.
52' Kerk! Wellenreuther bokst de bal uit de hoek. FC Utrecht heeft even geen geluk.
51' FC Utrecht maakt drie fouten. Willem II straft ze alle drie genadeloos af.
50' GOAL! Sol wordt diep gestuurd na een slechte uittrap van Jensen en een daarop volgende fout van Emanuelson. De topscorer van de eredivisie schiet de bal over David Jensen heen binnen. De Spanjaard heeft nu 15 treffers op zijn naam staan.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Het is rust in Tilburg.
45' GOAL! FC Utrecht is terug bij af. Tsimikas met een weergaloze omhaal passeert Jensen. Die maakt hij nooit meer, maar daar heeft FC Utrecht weinig aan.
34' We hebben weer een wedstrijd. FC Utrecht voert de druk onmiddelijk weer op.
39' GOAL! Haye maakt er weer een wedstrijd van. Jensen is kansloos op zijn vrije trap van zeker 25 meter. Wat een doelpunt! Nonchalance van Leeuwin leidde de vrije trap in.
36' Ondertussen kopieert AZ het scoreverloop van FC Utrecht. Het leidt met 0-2 bij ADO Den Haag. Weghorst scoorde een minuut voor Kerk. Idrissi deed het gelijktijdig met Van de Streek.
31' GOAL! Een kanonskogel van Sander van de Streek. De pass is opnieuw van Emanuelson. Zijn inspeelbal gaat tussen drie Tilburgers door. Van de Streek bedenkt zich geen moment en haalt uit in de rechter bovenhoek.
28' Fran Sol moet behandeld worden. De topscorer van Willem II heeft een opengesprongen wenkbrouw en moet naar de dokter. Een kwestie van een paar krammen erin en doorspelen.
27' Het komt nog steeds met bakken uit de hemel. We zien steeds meer plassen op het veld van het Koning Willem II Stadion.
19' GOAL! Kerk brengt FC Utrecht op voorsprong. Een heerlijke voorzet vanaf links van Emanuelson. Kerk duikt op tussen de keeper en de laatste man en volleert de bal ineens op doel. Een heerlijke aanval van FC Utrecht.
18' Willem II heeft nog een paar punten nodig om zich veilig te spelen. FC Utrecht hoopt Feyenoord achter zich te houden in de strijd om plaats vier. Als AZ dan de bekerfinale wint van de Rotterdammers hoeft FC Utrecht geen play-offs te spelen en is het rechtstreeks geplaats.
17' De kans van Willem II was een incident. FC Utrecht zet Willem II weer onder druk in de stromende regen.
14' Willem II is voor het eerst gevaarlijk. Rienstra krijgt de bal na een combinatie met Sol. Zijn schot van net buiten de zestien meter wordt gestopt door David Jensen. De bal had een gevaarlijks stuit. Zo scoorde Feyenoord dit seizoen nog tegen de Deen op een slechte grasmat in de Galgenwaard.
13' Emanuelson speelt links op het middenveld, op de plek van de geblesseerde Ayoub. De oud-Ajacied tekende onlangs een nieuw contract, nadat bekend werd dat Ayoub naar Feyenoord vertrekt. Waarschijnlijk staat Emanuelson op pole position om de plek van de Marokkaan op het middenveld volgend seizoen definitief over te nemen.
12' FC Utrecht speelt in Tilburg overigens in het geel-zwart. Het bekertenue.
10' FC Utrecht deelt de lakens uit tegen Willem II. Net als twee weken geleden tegen Heerenveen. Toen hield Utrecht het niet vast. Nu vooralsnog wel.
8' Labyad is terug van zijn trip met de Marokkaanse ploeg. Hij speelde 45 minuten tegen Oezbekistan.
7' Van de Streek schiet de bal in het net, maar de treffer wordt afgekeurd. Kerk heeft een Tilburger vast gehouden.
4' Daar gaat Kerk al. De spits glijdt onderuit. Maar zijn directe tegenstander Tsimikas kan ook niet blijven staan. De vreemdste geslaagde passeerbeweging van dit seizoen.
4' Onze heren verslaggevers zijn bang voor een loterij. De regen komt met bakken uit de hemel waardoor het veld in een moeras veranderd is.
1' Kamphuis heeft de wedstrijd in gang gebracht

OPSTELLINGEN

Willem II: Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Freek Heerkens, Darryl Lachman, Kostas Tsimikas; Elmo Lieftink, Pedro Chirivella, Ben Rienstra; Thom Haye, Fran Sol, Mo el Hankouri
FC Utrecht: David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen ©, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Mateusz Klich, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Zakaria Labyad, Gyrano Kerk
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Voorbeschouwing met Jean-Paul de Jong
Vooruitblik met Zakaria Labyad
Kerk scoort 0-1
Van de Streek maakt 0-2
Haye brengt de spanning terug 1-2
Tsimikas zorgt met een omhaal voor een 2-2 ruststand
Sol maakt 3-2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.