IJsselmeervogels speelt gelijk bij De Treffers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie heeft IJsselmeervogels niet kunnen winnen van De Treffers. Op bezoek in Groesbeek kwam de Spakenburgse formatie van trainer Willem Leushuis niet verder dan 2-2. Ali Akla scoorde de goals voor de Vogels.

SPECIALE BANK

IJsselmeervogels had twee bijzondere spelers op de reservebank. Jeugdspeler Jan Vedder (kleinzoon van opa Jan Vedder, die vele successen vierde met de Vogels in de jaren '70) en oud-prof en assistent-trainer Pascal Bosschaart mochten hopen op speelminuten, maar zouden niet invallen.

ACHTERSTAND

Na achttien minuten kwamen de Rooien op achterstand. Pim Balkestein was met het hoofd trefzeker uit een vrije trap en zette zo De Treffers op voorsprong. Dat was ook de ruststand.
Snel in de tweede helft trok IJsselmeervogels de stand gelijk via Ali Akla, die uit het niets raak schoot. Tien minuten later bracht Akla de Vogels op voorsprong na voorbereidend werk van Robbert Olijfveld. Het was kort daarna opnieuw Balkestein die met zijn hoofd wist te scoren en de stand op 2-2 zetten. Smet op het duel was de gele kaart voor Oktay Öztürk, die daardoor geschorst is voor de volgende wedstrijd.
Het is een knap herstel van de Vogels tegen De Treffers, die het heenduel nog met 5-1 verloor op de eigen Westmaat.
18' Pim Balkestein [1-0]
53' Ali Akla [1-1]
64' Ali Akla [1-2]
69' Pim Balkestein [2-2]
De Vogels staan na het gelijkspel achtste, met 36 punten uit 25 wedstrijden. Het is voor IJsselmeervogels een dubbel weekend. Maandag moeten de Rooien om 15.30 uur op hun paasbest verschijnen aan de aftrap tegen HHC Hardenberg.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.