Sport Kort 31 maart: Fortissimo sluit seizoen af met verlies

© RTV Utrecht
COTHEN/PROVINCIE UTRECHT - De tafeltennissters van VTV hebben in de eredivisie gelijkgespeeld en voor de handbalsters van Fortissimo zit het seizoen in de eerste divisie erop. Dat en meer in Sport Kort.

TAFELTENNIS

De tafeltennisters van VTV hebben in de eredivisie gelijkgespeeld tegen Heerlen. Op bezoek in Limburg kwamen de Nieuwegeinse vrouwen niet verder dan 3-3 tegen de directe concurrent. Dong Li won haar twee duels, terwijl Jacintha de Hoop beide wedstrijden verloor. Emine Erns won een keer en verloor een duel.
Heerlen en VTV staan in de eredivisie op een gedeelde tweede plaats, met allebei 13 gespeelde duels en 53 punten. Op 8 april speelt VTV de volgende wedstrijd, dan thuis tegen De Treffers, dat voorlaatste staat in de eredivisie.
Dat is de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Daarna beginnen de play-offs om het kampioenschap. VTV uit Nieuwegein en SKF uit Veenendaal lijken zeker van een plek bij de eerste vier. Vorig jaar verloor VTV de finale om de landstitel.

HANDBAL

Het seizoen van de handbalsters van Fortissimo zit erop. De ploeg uit Cothen heeft het laatste competitieduel in de eerste divisie tegen DSVD verloren. Het werd 32-20 voor de ploeg uit Deurningen. Fortissimo sluit de eerste divisie af op de zesde plaats met 27 punten.

VOLLEYBAL

De Utrechtse Studenten Volleybalvereniging Protos is gepromoveerd naar de eerste divisie. De mannen van Protos verzekerden zich van promotie door in de twintigste speelronde van de tweede divisie C te winnen van Zaanstad 3, dat al gedegradeerd was uit de competitie.

BASKETBAL

De basketballers van UBALL hebben in de promotiedivisie met 76-73 van Akrides gewonnen De Utrechtse ploeg deed dat op bezoek in Velserbroek. In de stand staat UBALL nu derde met 28 punten uit 21 duels. Akrides is de nummer acht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.