RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht verliest na 2-0 voorsprong in Tilburgs waterballet

1/8
UTRECHT -

FC Utrecht heeft in de eredivisie een pijnlijke nederlaag geleden. Willem II bleek in Tilburg met 3-2 te sterk voor de ploeg van Jean-Paul de Jong. FC Utrecht stond na een half uur op een 2-0 voorsprong, maar zag de punten daarna uit handen glippen.

Lang was het onzeker of in Tilburg wel gevoetbald kon worden. Door aanhoudende regenval was het veld op een aantal plaatsen slecht bespeelbaar. Omdat de bal wel gewoon goed over de grasmat rolde, kon worden gestart.

FC Utrecht domineerde de eerste 35 minuten en scoorde daarin twee keer. Op aangeven van Urby Emanuelson opende Gyrano Kerk in de 19e
minuut de score: 0-1. Een schot van Sander van de Streek leverde na ruim een half uur de 0-2 op.

Willem II richtte zich op en door een vrije trap van Thom Haye en een doelpunt van Konstantinos Tsimikas was het bij rust gelijk.

Het bleef regenen en goed voetballen werd steeds moeilijker. Willem II nam door de vijftiende treffer van eredivisietopscorer Fran Sol in de 50e minuut de leiding. FC Utrecht kwam die achterstand niet meer te boven. Willem II'er Freek Heerkens kreeg in de 79e minuut rood.

19' Gyrano Kerk [0-1]
31' Sander van de Streek [0-2]
39' Thom Haye [1-2]
45' Kostas Tsimikas [2-2]
50' Fran Sol [3-2]

Bijz.
79' Rode kaart Freek Heerkens (Willem II, neerhalen doorgebroken speler)

FC Utrecht verzuimt over Feyenoord heen te springen in de stand. De Utrechters blijven vijfde, met 48 punten uit 29 wedstrijden. Willem II komt door de winst op 30 punten en neemt afstand van de gevarenzone.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -